Átadták a Gálfy-gyűrűt

Makrai Sonja
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Békés Megyei Jókai Színház múlt hét végi évadzáró gáláján adták a 2008-ban alapított, Gálfy László, a teátrum egykori színidirektorának a nevét viselő emlékgyűrűt. A felkért szakmai zsűri – Cserna Antal és Szalay Krisztina színművészek, Apáti Miklós színikritikus, Kiss László író-szerkesztő és lapunk munkatársa, Tölgyesi Gábor – döntése alapján az elismerést ebben az évadban Komáromi Anett színésznő vehette át a Színházkomédia című előadásban, Janssonné megformálásáért. A művésznőt Tege Antal, a darab rendezője azért jelölte a díjra, mert „neki volt a legnehezebb dolga abban, hogy a szerep megformálása közben megtartsa a kívánt egyensúlyt. Minden előadást óramű-pontossággal játszott végig. Olyan oldaláról ismerhette meg a közönség, amit eddig még nem mutathatott meg.”
Ezen az estén osztották ki a Békés Megye Színművésze díjakat is. Ifjú tehetség kategóriában Szabó Lajos, érett színművész kategóriában Katkó Ferenc, tapasztalt színművész kategóriában pedig Jancsik Ferenc vehette át a színház kitüntetést. A társulat a legjobb háttérmunkát elismerő díjat pedig Klemm Szilviának, a kelléktár vezetőjének ítélte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.