Átadták az isztriai sztráda új szakaszát

Hírösszefoglaló
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc hónappal a határidő előtt elkészült a horvátországi Isztriai-félszigeten a kétszer két sávos autópálya újabb, 50 kilométeres szakasza, amelyet Jadranka Kosor miniszterelnök avatott fel kedden – jelentette a távirati iroda. A Pulától Kanfanarig tartó, körülbelül 30 kilométeres útszakaszt a múlt év júniusában adták át, a mostani, Umagtól Kanfanarig húzódó szakasszal együtt a sztráda 80 kilométer hosszú, a szlovén határtól a félsziget legnagyobb városáig, Puláig tart. A korábbi autóút kétszer két sávossá bővítése összesen 228 millió euróba (60,6 milliárd forint) került. A horvát turizmus és gazdaság számára az egyik legfontosabb útvonalról van szó, miután az országba látogató vendégek 90 százaléka autóval érkezik. A tervek szerint 2014-re az isztriai gyorsforgalmiút-hálózatot, az úgynevezett Y autópályát teljes hosszában kétszer két sávossá alakítják.
Az autópálya avatójával együtt megnyitották a forgalom előtt a félsziget déli részén fekvő Medulinba vezető, 8 kilométeres bekötőutat is. A sztráda következő, Kanfanar és Rogovici közötti 18 kilométeres szakaszát várhatóan októberben adják át a forgalomnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.