Athén nem teljesített?

Hírösszefoglaló
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görögországnak nem sikerült teljesítenie a pénzügyi segélycsomagban kitűzött deficitcélt, ezért veszélybe került a hitel esedékes részletének átutalása – írta tegnapi számában a német Der Spiegel. Az IMF és Görögország cáfolta a lap állításait. A lap szerint az EU-bizottság, az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Athénban tartózkodó képviselőiből álló bizottság által a pénzügyi segélycsomag feltételeinek teljesítéséről folytatott vizsgálatnak a zárójelentése komoly hiányosságokat állapított meg. A Spiegel-forrás megnevezése nélkül azt állítja, hogy Athén a tavaly odaítélt 110 milliárd eurós EU–IMF-segélycsomag minden költségvetési feltételében elmaradt ígéretének teljesítésétől.
Az IMF cáfolta a Spiegel értesülését a szóban forgó jelentés elkészültéről. A tárgyalások a görög hatóságokkal folyamatban vannak, jól haladnak, és várhatóan rövidesen lezárulnak – írja a szervezet közleménye, amelyet az EKB juttatott el a Dow Jones Newswires hírügynökségnek azzal a megjegyzéssel, hogy nincs mit hozzátennie a tartalmához.
Közben kiszivárgó hírek szerint Görögország spanyol mintára egy „rossz bank” létrehozását tervezi a privatizációra szánt pénzintézetei könyveinek megtisztítása és könynyebben értékesíthetővé tétele érdekében. Az elképzelés szerint ezzel csökkenne az értékesítendő pénzintézetek kockázata a potenciális befektetők szemében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.