Az Alkonyat a fiatalok kedvence

Kárpáti György
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alkonyat – Napfogyatkozás című tinirománc volt a nagy nyertese a vasárnap éjjel megrendezett MTV Movie Awardsnak. A vérfarkasok és vámpírok harmadik összecsapása öt díjat kapott, és elnyerte a legfontosabb elismeréseket, a legjobb film, a legjobb színész és színésznő díját is. Nagy meglepetés nem született, ugyanis korábban az Alkonyat első két része is ugyanilyen díjesőben részesült, a díjazottak között pedig mindig szerepelt a két főszereplő, a tinimagazinok kedvence, Kristen Stewart és Robert Pattinson is.
A legnépszerűbb nemzetközi zenei csatornán 1992 óta adnak át filmes díjakat, amelyeket sosem a minőségi szempontok, hanem a tizenévesek ízlése szerint ítéltek oda. Így a kritikusok által középszerűnek tartott alkotások tarolnak olyan kategóriákban, mint a legjobb csók, a legjobb idézet és a legjobb akciójelenet vagy a ma már nem létező legjobban öltözött színész, legjobb filmből készült videojáték kategóriában.
Az MTV Generation Award idei díjazottja az Oscar-díjas Reese Witherspoon volt. A fiatalok afféle generációkedvencének járó elismerést korábban többek között Adam Sandler, Ben Stiller és Sandra Bullock kapta meg. Bár a zenei díjakat egy másik gálán, az MTV Music Awardson adják át, a zenei tévécsatorna nem hazudtolta meg önmagát, így a filmes rendezvényt a zenei élet számos sztárja színesítette. Fellépett többek között a Foo Fighters, Lupe Fiasco és Trey Songz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.