Az In-Kalnál is dolgozott a vádlott

Csibra Tibor
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnálom, hogy a Misi ilyen szinten amnéziás – mondta tegnap a Fővárosi Bíróságon Kun Tamás, a két éve elkövetett csepeli iskolai kettős gyilkosság feltételezett tettese azokra a kérdésekre, hogy valójában milyen szoros kapcsolatban állt az egykor kerületi rendőrkapitánynyal, Császár Mihállyal. A többnyire hallgatag vádlott egyre gyakrabban válaszol a neki feltett kérdésekre, így tegnap beszámolt arról is, hogy az In-Kal Security alkalmazottja volt, mielőtt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolába került biztonsági őrnek. Közölte, hogy az őrző-védő céghez Császár Mihály személyes javaslatára került, s ott felettese Vágó Imréné volt, aki Császár előtt Csepel rendőrkapitányi székében ült. Információink szerint Vágónét eddig nem hallgatta meg tanúként Németh Nándor büntetőtanácsa, ám az asszony a gyilkossági ügy minden tárgyalásán jelen van. Kun Tamás tegnapi beszámolója szerint az In-Kaltól szintén Császár Mihály csábította el, amikor állást ajánlott neki a csepeli iskolában. Az elsőrendű vádlott kijelentései éles ellentétben állnak Császár tanúvallomásaival, aki először azt nyilatkozta, hogy nem is ismerte Kunt, majd kapcsolatukat felszínesnek írta le. A kettejük közötti egykori viszony azért is érdekes, mert a per iratai szerint Kun percekkel a kettős gyilkosság után Császárt hívta annak egyik telefonján. A beszélgetésre eddig több magyarázatot adott a volt főrendőr, illetve annak tanúként nyilatkozó barátja. Szakemberek szerint az ügy kulcsa a titokzatos telefonhívás lehet. A perben eddig meghallgatott tanúk szinte mindegyike csodálkozását fejezte ki a csepeli iskolában elkövetett sikkasztások, csalások hallatán, amelyek a vád szerint a gyilkosságok indítékát szolgáltatták. Lapunk információi szerint a tanintézmény vezetőségén, az azt felügyelő, a helyi MSZP-hez köthető alapítvány tagjain kívül legalább ötven-hatvan, szintén baloldali politikusnak, döntéshozónak tudnia kellett a gazdasági visszaélésekről, amelyekről a másodrendű vádlott, a szintén MSZP-s Deme Gábor, mint lehetséges „második Zuschlag-ügyről” nyilatkozott korábban a bíróságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.