Az MSZP már korábban kettészakadt

Olvasónktól
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetek óta megy a huzavona az MSZP megújításával, átalakításával kapcsolatban. E sorok írója az MSZP egyik alapítója volt, és még 2008-ban pártszavazást kezdeményezett több pécsi párttársával együtt. Ám a választmányon Simon Gábor lehurrogta, és arra sem tudtak választ adni nekem, mekkora az MSZP tagjainak a száma. (Hivatalos adat szerint harmincezer-kétszáz. Ám a tagdíjat valóban fizetők száma csupán hétezer.) A mozdonyfordító kongresszuson Lendvai nagyasszony kijelentette: a „szegfű alatt ezt nem tehetjük, csak a narancs alatt” – ezek szerint „Fletó” most narancsos pártszavazást kezdeményezett. Most Lendvai asszony nem tudja, mit kellene bölcs vigyorral kommunikálnia, mert fogalma sincs, ki lesz a nyerő a pártban. A mostani gyurcsányi pártszavazás hasonló tartalmú, mint amit a pécsiek korábban kezdeményeztek: a pozícióhalmozás visszaszorítása, a begyepesedett pártvezetők menesztése, illetve a tagrevízió. Mi, akik ezt kezdeményeztük, nem a pártból éltünk, hanem a pártért. Ám a hataloméhes, korrupt vezetők miatt 2009-ben kiléptünk, mert beigazolódott, hogy a pártot hatalombrókerek irányítják. Sajnos napjainkban is…
Nemzeti, szociáldemokrata programot a jelenlegi kormány igyekszik megvalósítani, nem a szocialista párt, de nekik is tudniuk kell, akik a népért akarnak tenni a nép nélkül, azok megbuknak. Ezt 2010-ben a magyar választópolgárok napnál világosabban kinyilvánították.
Van egy rossz hírem: az MSZP már kettészakadt, és sínen van, mint volt koalíciós partnere, az SZDSZ, a semmibe. Ezt persze nem érzékelik belülről, mert úgy vannak vele, mint lovászfiú az istállóval, aki hosszú ideje van bent, az már nem érzi, hogy milyen büdös van.
2010 volt valójában az MSZP össztársadalmi elítélése, és ezt a tényt nem akarják tudomásul venni a párton belül, ezért most egymásnak estek, de az elmúlt nyolc év kormányzását, amikor még minden szép és jó volt, együtt vitték végig.
Ha valaha választást akar nyerni Magyarországon a baloldal, akkor olyan arcokra van szükség, akik nem vettek részt a pártvezetésben sem alsó, sem pedig felső szinten az elmúlt nyolc évben.
Komáromi István,
a Nemzeti Demokrata Összefogás Mozgalom
pécsi aktivistája

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.