Az utolsó akadály az Eb előtt

Munkatársunktól
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatpontos hátrányt kell ledolgoznia ma a magyar női kosárlabda-válogatottnak a Németország elleni párharc mai visszavágóján annak érdekében, hogy részt vehessen az Eb-n. A mieink vasárnap Oberhausenben sokáig kiegyenlített meccset játszottak, a házigazda a hajrában lépett meg, s nyert 59-53-ra. Hogy nem többel, azt elsősorban Fegyverneky Zsófiának köszönhetjük, aki zsinórban az ötödik mérkőzésen is húzóember volt. Úgy is fogalmazhatunk, erre az évre vezéregyéniséggé lépett elő.
– Szerintem ez nem ennek az évnek az eredménye, már harmadik éve jól megy a játék a válogatottban. Ám a kosárlabda elsősorban csapatjáték, társakra van szükség ahhoz, hogy a jó egyéni teljesítmények sikert hozzanak, s erre az évre álltunk össze úgy, hogy végre jól szerepeljünk. Németország ellen inkább mi számítunk esélyesnek, amit a visszavágón érvényre kell juttatni – mondta az érdeklődésünkre az idény végén Pécsről Sopronba igazolt hátvéd.
Aki így ma hazai pályán játszik, hiszen Sopronban fogadjuk a németeket. Csak a meccs előtt derül ki, hogy a sérült Honti Kata pályára léphet-e. A nézők ezúttal is ingyen tekinthetik meg a találkozót. Ha Székely Norbert együttese sikerrel veszi az utolsó akadályt, máris indulhat Lengyelországba, hiszen szombaton megkezdődik az Eb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.