Bogyó és Babóca Kínában is népszerű

P. Szabó Ernő
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bartos Erika meséje, a Bogyó és Babóca filmváltozatának sikerével zárult a 11. Nemzetközi Gyermekfilmfesztivál Kínában: a KEDD Animációs Stúdió gyermeksorozata nyerte a legjobb rövidfilm díját a Sanghajhoz közeli Csiangjiban (Jiangyi), ahol 22 ország több mint 60 filmje szerepelt a világ egyik legrangosabb gyermekfilmes eseményének számító fesztiválon.
Az ötnapos eseményen a nemzetközi zsűri és a helyi, 230 fős gyermekzsűri tíz kategóriában osztott díjat. Több magyar alkotás vehetett részt a versenyprogramban: a Bogyó és Babóca mellett a Kecskemétfilm két rövidfilmje, a Négyszögletű kerek erdő – Szörnyeteg Lajos jaj, de álmos (rendező: Horváth Mária), továbbá az Ára 2,70 Ft (rendező: Ballai Tóth Roland) című 3D-s film.
A Bogyó és Babóca producer-rendezője, M. Tóth Géza személyesen vette át a díjat, és a sanghaji televízióban biztató tárgyalásokat folytatott az itthon is rendkívül sikeres gyermeksorozat kínai televíziós bemutatásáról. M. Tóth Géza szerint ez a siker is igazolja, hogy a Bogyó és Babóca a nemzetközi gyermekközönség számára is érthető, szerethető film. A rendező elmondta: elsőként a legnagyobb sanghaji gyermekcsatornával, a Shanghai Media Group által működtetett HaHa TV-vel tárgyalnak, de reményei szerint a sikeres fesztiválszereplés országos sugárzásra is lehetőséget ad. A Bogyó és Babóca – 13 új mese című folytatás június 2. óta látható a magyar mozikban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.