Bronzos fradista búcsú a Népligettől

Munkatársunktól
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fúzió ugyebár egyesülést jelent; és ahol két csapatból egy lesz, ott ugyancsak egy azzal a lendülettel elvész. A férfi kézilabda NB I két budapesti klubja, a Ferencváros és a PLER ugyan a közös jövőben is igyekszik majd őrizni identitását, de a hagyományos Fradit, amely például hazai mérkőzéseit a Népligetben vívja, tegnap láthatták utoljára hívei, hisz az új alakulat Pestlőrincre költözik.
Vasárnap kora este azonban még a Kőbányai út volt a bajnoki bronzderbi 2-2-ről induló ötödik felvonásának helyszíne, és a több okból is különleges alkalom miatt a rendezők ismét ingyen, belépőjegy nélkül engedték be a drukkereket. A ritka gesztussal és lehetőséggel a vendég tatabányaiak is szép számmal éltek, így a telt ház, a búcsúmeccs és a visszatért kánikula miatt a cseppfolyós volt a jellemző halmazállapot.
A találkozónak azonban abszolút nem érződött a hattyúdal jellege; a Celebi-FTC, mondhatni szokásához híven, Paul kapus bravúrjaira építve rögvest megugrott, a Tatabánya kapaszkodott, majd kiegyenlített, de fordítania ezúttal nem sikerült. Kelecsevics már-már nem is emberi erővel elengedett löketei a legfeszültebb pillanatokon is átsegítették a hazaiakat, akik négygólos előnnyel kezdték a hajrát.
És őrült végjátékban, immár Perger több nagy védésével 23-22-es diadalt arattak. Ezzel 3-2-es öszszesítéssel éppúgy bronzérmet nyertek, mint a ferencvárosi lányok. Akik javában tervezhetik a jövőt, miközben a magyar, szlovák és délszláv férfi játékosok, élükön a Celjébe szerződő vezetőedzővel, Vladan Maticcsal még egyszer, utoljára megmutatták, milyen volt a fúzió előtt fradistának lenni.
A publikum ezt pontosan érzékelte, ezért patakokban folyt a pezsgő, és napokba telhet, míg feltakarítják a padlóról. De a vasárnap este nem ezért hagyott maradandó nyomot a Népligetben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.