Buszbalesetek több tucat halottal

Hírösszefoglaló
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz utas életét vesztette, huszonkilenc társuk pedig súlyosan megsérült, amikor egy török autóbusz balesetet szenvedett a Fekete-tenger partvidékén elterülő Giresun tartományban – közölte tegnap az AFP. A tragédia egyik áldozata a sofőr, aki vélhetőleg elaludt a volánnál, a jármű ezért ütközhetett az út menti szalagkorlátnak. A nagy sebességgel közlekedő busz ezután felborult, megpördült a tengelye körül, s végül az oldalán állt meg. Az utasok az ablakokon át igyekeztek kimenekülni az összeroncsolódott járműből, amikor a kiömlő üzemanyag lángra kapott. Az Isztambul–Trabzon menetrend szerinti belföldi járaton a hatóság tájékoztatása szerint 43-an utaztak. A közúti balesetek egyébként nem ritkák Törökországban. A hivatalos statisztikák szerint tavaly 1,1 millió koccanás, ütközés, karambol és más szerencsétlenség történt, négyezer ember halálát okozva.Indiában sem ritka a tömött buszokkal megesett szerencsétlenség. Legutóbb kedden egy esküvőt ünneplő társaság 27 tagja vesztette életét a szubkontinens északkeleti részén, Tamilnádu szövetségi államban. A busz vezetője feltehetőleg a megengedettnél gyorsabban hajtott, és elvesztette uralmát a jármű felett. Az áldozatok többsége a felismerhetetlenségig megégett. Egyes hírek szerint két ember túlélte a balesetet, egyikük a sofőr – közölte a távirati iroda. A rendőrség adatai szerint Indiában a legmagasabb a közlekedési balesetekben bekövetkezett halálozások száma. Évente több mint 110 ezer ember veszíti életét az utakon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.