Cozma-ügy: enyhítést kértek a védők

Hírösszefoglaló
2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődtek a védőbeszédek a Marian Cozma meggyilkolása kapcsán zajló perben a Veszprém Megyei Bíróságon. A negyedrendű vádlott, Pál Gábor védője életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete helyett csak súlyos testi sértés kísérlete miatt kérte védence elmarasztalását, és az ügyész indítványánál jóval enyhébb büntetés kiszabását. Lehner Béla ügyvéd kifejtette: védence csak a Patrióta lokál táncterén kirobbant verekedésben vett részt, az utcán folytatódó dulakodásnak, amely során a román kézilabdázót meggyilkolták, nem volt részese.
Álláspontja szerint Pál Gábor a diszkóban sem szállt be azonnal a verekedésbe, csak azt követően, hogy látta, Raffael Sándor elsőrendű vádlottat egy üveggel fejbe vágták. Az ügyvéd rámutatott: Pál Gábor az eljárás kezdete óta őszinte megbánást tanúsított, vallomásaival segítette a nyomozó hatóság és a bíróság munkáját, és bocsánatot kért tette miatt.
Védence felmentését kérte az emberölés bűntettében való bűnpártolás vádja alól Krisztiani István, a hetedrendű vádlott Antalik László védője. Rámutatott: nem lehet bűnpártoló, aki nem tud a bűnről. Hozzátette, Antalik adott ugyan pénzt barátjának, Németh Győző másodrendű vádlottnak, s az is igaz, hogy elkísérte őt és Raffael Sándort az országhatárig, de a külföldre távozók nem közölték vele utazásuk okát, érvelt az ügyvéd.
Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.