Csomós: Ez nem volt korrekt játék

Munkatársunktól
2011. 06. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes cáfolja, hogy a fővárosi önkormányzat alaptalanul mondott volna fel Koltay Gábornak, a fővárosi József Attila Színház megbízott igazgatójának. – Nem tagadom, mondtam olyat, hogy Koltay Gábor szerződtethet, de ez nem jelenti, hogy akkor is szerződtetnie kell, ha azt a lehetőségei nem engedik meg – mondta lapunknak Csomós Miklós, aki arról is felvilágosított: a színházigazgató kötelezettségvállalásai 200 millió forinttal haladták meg a színház anyagi kereteit.
– Ezzel Koltay Gábornak is tisztában kellett lennie. Ráadásul úgy tette meg ezeket a lépéseket, hogy nem egyeztetett a fenntartóval. Ez nem volt korrekt játék a részéről – tette hozzá a főpolgármester-helyettes, utalva arra, hogy Koltay Gábor megbízott színházigazgatóként – mint utóbb kiderült – hetvennél is több szerződést kötött, de ezek közül korábban mindössze huszonháromról szerzett tudomást a fővárosi önkormányzat. Csomós szerint a megbízott igazgatónak meglehetősen egyoldalú a felfogása arról, hogy mikor kell egyeztetnie a fenntartóval – ismeretes, hogy idén az önkormányzat nyújtott 36 millió forintos gyorssegélyt a fizetésképtelenné vált színháznak, hogy az intézmény a bérfizetési kötelezettségének eleget tehessen. – Ekkor nagyon jól működött az egyeztetési mechanizmus – jegyezte meg a főpolgármester-helyettes.
Csomós Miklós azután nyilatkozott így, hogy nyilvánosságra került az Index.hu hírportálon az a hangfelvétel, amelyen a főpolgármester-helyettes a József Attila Színház társulata és újságírók jelenlétében utalt arra, hogy a megbízott színházigazgatónak jogában áll szerződéseket kötni. Koltay Gábor legutóbbi, csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján nem beszélt arról, hogy szerződtetett-e új tagokat a társulathoz, és a tájékoztatót követően újságírói kérdésekre sem válaszolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.