Csordogált a kereskedés

Alacsony volt a forgalom a Budapesti Értéktőzsdén tegnap, azonban az általánosan megfigyelhető negatív tőkepiaci hangulat nem jellemezte a hazai börzét. A vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest – derült ki az MTI összefoglalójából.

Hírösszefoglaló
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 32 pontos emelkedéssel, 23 195 ponton zárt tegnap, a részvénypiac forgalma 12,4 milliárd forint volt. – A zárásban pozitív tartományba fordultak az árak a BÉT-en, így a budapesti börze azon kevés piacok egyike volt a világon, ahol a kereskedés végére nem csökkentek a részvényértékek az előző napi alá – mondta az MTI-nek Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője. Az árak a kereskedés egész ideje alatt egy-két százalékon belül mozogtak. A napi forgalmat viszont igen gyengének ítélte a szakértő. Ez utóbbiban annak a jelét vélte felfedezni, hogy szerinte csak magyar befektetők kötöttek üzleteket a parketten.
– A Richter papírjainak adásvétele jelentette az egyetlen valódi piaci mozgást tegnap a BÉT-en – így fogalmazott Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. elemzője. A Richter-papírok árfolyama 540 forinttal, 1,59 százalékkal 34 450 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el. A szakértő szerint a budapesti börzén a pozitív zárás a kedvező irányba változó hangulatnak köszönhető, amelyet az OPEC kvótaemelésének elmaradása okozott. Emellett megemlítette, hogy a BÉT forgalma tegnap szerinte is alacsony volt, a magyar tőzsde azonban szembement az általánosan negatív nemzetközi hangulattal.
A Mol öt forinttal 23 700 forintra erősödött 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 51 forinttal, 0,85 százalékkal 5959 forintra esett, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama öt forinttal, 0,9 százalékkal 560 forintra nőtt, a forgalom 509 millió forint volt. Az Egis részvényei 118,28 millió forintos forgalom mellett 80 forinttal, 0,41 százalékkal 19 480 forintra emelkedtek. A Bumix 1850,59 ponton zárt, ez 1,89 pontos, 0,1 százalékos emelkedés az előző napi záráshoz viszonyítva. A mérsékelt gyengüléssel nyitó főbb európai tőzsdék zárásra növelték veszteségeiket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.