Czene–Rogge: megbeszélés a fogadásokról

Munkatársunktól
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czene Attila sportért felelős államtitkárnak mozgalmas volt a tegnapi napja: előbb Lausanne-ban Jacques Rogge NOB-elnök meghívására zártkörű megbeszélésén vett részt, majd Brüsszelbe repült, ahol a nemzetközi helyett az Európai Olimpiai Bizottság által szervezett találkozón az első uniós sport- munkatervről értekezett.
A lausanne-i munkaülés fő témája a sporteseményekhez kapcsolódó illegális szerencsejátékok problematikája volt. Ezt a kérdéskört a magyar EU-elnökség is napirendjére tűzte a májusi tanácsülésen, ahol az uniós sportminiszterek nagy része a közös fellépés szükségessége mellett foglalt állást. Emellett értékelték az illegális szerencsejátékok kérdésével foglalkozó programokat, a felügyelet hatékonyságát, illetve a büntetőjogi és egyéb szabályozási kereteket, hiszen e jelenség – a doppinghoz hasonlóan – alapjaiban veszélyezteti a sport tisztaságát. A NOB munkacsoportot hoz létre, amely javaslatokat dolgoz ki a problémák kezelésére.
Brüsszelben a magyar EU-elnökség képviseletében Czene az európai és a nemzetközi sport közös kihívásairól beszélt, s bemutatta a 27 tagállam miniszterei által jóváhagyott első uniós sportmunkatervet, amely a következő három évre határozza meg az uniós fellépések irányvonalait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.