Egy uelzeni üzem okozhatta a fertőzést

Valószínűleg növényi csírafajták terjesztik a hasmenéses járványt Németországban – jelentette a távirati iroda.

2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alsó-szászországi Hannoverben tartott tegnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján Gert Lindemann tartományi mezőgazdasági miniszter közölte: a fertőzést Uelzen városának egyik mezőgazdasági üzeméből több tartományba is szállított csírafajták okozhatják. A miniszter szerint a bizonyítékok meggyőzőnek tűnnek, ezért a növényi csírák fogyasztásának elkerülésére szólított fel. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a végleges laboratóriumi vizsgálati eredmény mára várható. A hatóságok remélik, hogy ez már helyes nyom, nem úgy, mint a korábban hírbe hozott lübecki étterem, ahol nem találták a baktériumot. Közben a járvány halálos áldozatainak száma 21-re emelkedett, a gyanús eseteké meghaladja a 2600-at, s több mint 600 beteg állapota válságos. A három hete tartó tömeges megbetegedések miatt a hamburgi és a brémai kórházakban krízis alakult ki, az intenzív osztályok már nem tudnak megbirkózni a sok beteggel.
Bővebben a 17. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.