Egymásba futó Eb-k

Deák Zsigmond
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap kihirdették a jövő héten kezdődő ankarai ökölvívó Eb-n induló magyar csapatot: Lakatos I. (49 kg), Kalucza (52), Nagy K. (56), Varga M. (60), Káté (64), Bacskai (69), Harcsa Z. (75), Szellő (81), Darmos (91), Bernáth (+91). Kovács László szakvezető közölte, a legkisebbek között az döntött az ob-1. Lakatos mellett, hogy az Eb-3. Ungvárinak begyulladt a foga; a legnagyobbaknál Bouquet Bence összeveszett klubjával, így a nemzetközi szövetség félprofi ligájában kazah klubjával döntőzött Bernáth István indul. Csötönyi Sándor, a hazai szövetség elnöke elmondta, az utolsó pillanatban dőlt el, hogy az idén az őszi bakui olimpiai kvalifikációs vb mellett Eb-t is rendeznek, amivel nem ért egyet. Mégis fontos a kontinensviadal, mert a vb-kiemelés itt dől el. A sportvezető Kátétól és a címvédő Bacskaitól vár kiemelkedő szereplést.nÚjból Keszthely. A tavalyi női EU-bajnokság után az idén Keszthelyen rendezik június 26-tól július 2-ig a junior Eb-t. Ezen 33 ország 400 versenyzője vesz részt, csúcsmezőny várható. Ruzsics Ferenc, a város polgármestere az egy évvel ezelőttihez hasonló sikert remél, s azt, hogy jövőre az ifjúsági Eb-nek is Keszthely adhat otthont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.