Egymásra talált a Jobbik és az MSZP

2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Ügyészséghez fordul a Jobbik, az MSZP pedig Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost szólítja fel, hogy vizsgálja meg a szerintük botrányos földbérbeadások ügyét Kaba és Püspökladány térségében. Az ottani állami földekből ugyanis szeptemberig, a fiatal gazdákat célzó árverés meghirdetéséig 1200 hektárnyit adtak haszonbérletbe tíz környékbeli – állításuk szerint kizárólag a Fideszhez közel álló – gazdálkodóknak, társaságnak. A Jobbik és az MSZP földvédő egymásra találása az időközi országgyűlési választás kampányában bontakozott ki. A Leader-botrányban érintett MSZP-jelölt, Bangóné Borbély Ildikó sérelmezte, hogy földet bérelhet Módos Imre bihartordai polgármester, Örvendi László, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) hajdúszoboszlói elnöke. Örvendi László lapunknak úgy nyilatkozott, ő nem igényelt, s nem is kapott földet a térségben. Módos a Hajdú-Bihari Naplónak azt mondta, 140 hektár földet vett bérbe.
Az ügy kapcsán Bodó Sándor, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje meglepőnek nevezte, hogy a néhány hónapos haszonbérlet ügye mennyire izgatja a szocialistákat, azt viszont nem kifogásolták, hogy ugyanezen a területen tíz évig bérelhetett tízezer hektárt egy budapesti vállalkozás.
Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos lapunknak azt mondta, csak a sajtóból értesült a MSZP szándékáról. Megjegyezte, addig nem látja értelmét foglalkozni az üggyel, amíg a szocialisták nem adnak választ arra, hogyan történhetett meg, hogy a Köselyi Tedej Zrt. negyvenezer hektáros lejáró földbérleti szerződését közvetlenül a választások előtt újabb húsz évre meghosszabbították. Ebben az ügyben már folyik az általa indított vizsgálat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.