Egymillióan kaptak vissza előleget

Hírösszefoglaló
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A személyijövedelemadó-bevallások alapján 61,367 milliárd forint adó-visszatérítést utalt ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 925 ezer személy részére június 5-ig – közölte az adóhatóság. A NAV-hoz eddig a napig összesen 3,393 millió szja-bevallás és közel 236 ezer egyszerűsített adóbevallás érkezett, míg a munkáltatói adómegállapításokból 130 ezer példány. Az utóbbi benyújtásának határideje június 10-e, ezért az adatok feldolgozása folyamatos – közölte a NAV. Ha valaki május 20-ig önhibáján kívüli okból nem nyújtotta be a bevallását, az akadály megszűnését követő 15 napon belül kell ezt pótolnia. Késedelmét igazolási kérelemmel mentheti ki, amit a bevallással egyidejűleg kell benyújtania – közölte az MTI.
Az állami adóhatóság a készpénz-átutalási megbízások igényléseinek egyszerűsítése érdekében csekk nyomtatványt készített. A nyomtatványon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján közzétett tájékoztató szerint a pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezett adózók igényelhetnek csekket. A nyomtatványt a NAV weboldaláról tölthetik le az adózók, és azt az ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.