Elbúcsúztatták Mádl Ferencet

Örök nyugalomra helyezték Mádl Ferenc volt államfőt tegnap délután a budapesti Fiumei úti Nemzeti sírkertben.

MN
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt köztársasági elnököt katonai tiszteletadás mellett, a katolikus egyház szertartása szerint búcsúztatták. Schmitt Pál köztársasági elnök beszédében hangoztatta, Mádl Ferenc úgy vált vezető egyéniséggé, hogy nem magát helyezte erre a posztra, hanem mások kérésére fogadta el, szolgálatként élte meg, és mélységes humanizmussal vitte végbe a közösség és a sors által rá testált feladatokat. A temetésre politikusok és közéleti személyiségek, többek között Orbán Viktor, Kövér László, Göncz Árpád és Sólyom László mellett európai politikusok és több száz gyászoló érkezett. A szertartás után, a Szent István-bazilikában engesztelő szentmisét celebrált Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek. Mádl Ferenc május 29-én, életének 81. évében hunyt el.

Tudósítás a 3. oldalon

fotó: MTI/Soós Lajos

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.