Elcsípett mondatok 3

Fehér Béla
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Gyűjtöttem, haveroktól, kocsmában, villamoson, erdőn-mezőn.)

Minden este keresztrejtvényt fejt, képtelenség vele beszélgetni. Tegnap állítólag elgázolta egy autó, de meg se említette. Hazajött, befeküdt egy kád vízbe, kérte, hogy mossam meg a hátát, közben megkérdezte mi a sodrómoly latin neve, kilenc betű.

A vége az, hogy az indián vasutas Texasba utazik, izzó fedővel égeti ki a lánya hátából az anyajegyet, de nem is ez a lényeg, hanem kiderül, hogy ő a kéjgyilkos, aki bevarrja az áldozatok orrát és száját, a végén azon bukik le, hogy mindig ugyanott veszi a cérnát.

Legalább a kukák körül össze lehetne seperni a szemetet, ha egyszer halottat visznek. De azzal is felnyalatnám az egészet, aki melléönti!

Sose etetem a galambokat, pedig állítólag jó ember vagyok.

A saját szememmel láttam, hogy a pénztárnál fejbe vágták egy rozskenyérrel. Az ember mindig nézzen a háta mögé, én ezt tanítom a lányomnak.

Suszter nincs, kihalt a szakma. Ezek már nem a megélhetést látják benne, hanem hogy büdös cipőket kell fogdosni. Félnek, hogy lábgombát kap a kezük.

Legjobban a csónakmesteri beosztás tetszett, tapadtak rám a borotvált hónaljú férjes asszonyok. De a vágóhídi munkát senkinek nem ajánlom, fél évig disznóvérrel álmodtam.

Ma olyan napom volt, mint egy gyászjelentés, ami még nincs elküldve.

Ha nincs ráírva, hogy kínai, akkor hamisítvány.

Emlékeztetném a tisztelt ügyfelet, hogy ugyanúgy a Paleoanthropus leszármazottja, mint a többi főemlős, úgyhogy ne tessék velem kiabálni!

Fogd be a szád! És ezt nem vitaindítónak szántam!

Vizünk nincs, de az Ica féltestvére tud hamuzsírból szemelt rizlinget készíteni, szó van róla, hogy palackozzuk.

Elmúltak a pattanásaim, mióta rászoktam a vietnami remeterák konzervre.

Talán az édesanyja gladiátor volt az ókori Rómában?

A születés pillanatára nem emlékszem, de másnap a babaszobában megismerkedtem egy másik újszülöttel, lány volt szegényke, tőle hallottam, hogy kint sokkal rosszabb lesz, de fejletlen fogalmi gondolkodásom miatt nem nagyon hittem neki. A halálról is beszélt nekem, de leintettem. Legalább ne születéskor!

Ha ufó volnék, járnám a világegyetemet, és mindenütt megkóstolnám a töltött káposztát füstölt oldalassal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.