Elcsípett mondatok 4.

Fehér Béla
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Gyűjtöttem haveroktól, kocsmában, villamoson, erdőn-mezőn.)

Nézzen az égre! Látja a Göncölszekeret? Egyenesen tőle szereztem értesüléseimet. Senki nem lehet okosabb egy csillagképnél!

Hidd el, a homokóra alakú nők sokkal okosabbak. A Mari kivétel, mert lúdtalpa van, és húsz éve náthás.

A gyönyörű szőrös hátára tetováltatta az arcképemet, a karjára pedig ezt: Love Dezsőke! Azóta rúzsozom magam, mert szereti a vöröset, különösen színben.

Negyvenöt éves, madárhanggyűjtő, enyhén beszédhibás rajztanár, de most legalább megtanultam, hogy a szerelem vak, de nem süket!

Hirtelen azt hallottam a hátam mögül, hogy jó étvágyat kíván a szakszervezet. Megfordultam, de nem volt ott senki. Úgy látszik, valamit félreértettem.

Az asszony kezet emelt rám a vágódeszkával, tíz percen túl gyógyultam, de azért letéptem az összes arcát, még így is maradt neki kettő.

Tavaly csúnya cselesztája nőtt a nyakán, felíratott valami kenőcsöt, már csak a helye látszik.

Üres volt a raktár, mint a templom egere. Elvittek mindent, ami mozdítható, még a bútorfényt is, pedig az jól jött volna, ugyanis a villanyt kikapcsolták.
n
Mondom neki, te vagy a försztlédi, erre kiabálni kezdett, apád a försztlédi az elfekvőben!

A szemébe néztem, és bátran megkérdeztem, hogy az elmúlt négy napban megerőszakolták-e hun vagy vizigót férfiak? Persze, tagadta!

Nem volt jó neki a kutya, mert ugat, a macskának hullik a szőre, a papagáj büdös. Most örökbe fogadott egy fehérmájú mókust. Hát, meglátjuk.

Eljön az idő, amikor a tér görbületéből az ember majd energiát tud nyerni, de vécépapírra akkor is szüksége lesz!

Le van a falu gatyásodva, olyan szegény emberek laknak itt, hogy van, akinek szomszédja sincs!

Az Erzsi férjét rajtakaptuk a fürdőszobában. Éppen egy papírszalvétába reszelte a vízcsapról az aranyozást. Szóval, többet nem hívjuk meg őket.

Olyan esze van a gyereknek, hogy elvitte a rossz fűrészt a fogorvoshoz és pótlást csináltatott neki, persze a doki vonakodott.

Ínyencek, figyelem! Egynapos főzőtanfolyamot indítunk! A legjobbak este Michelin-csillagot kapnak!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.