Éledezik az autópiac

Munkatársunktól
2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban kivirágzott az autópiac: 5345 új gépjárművet helyeztek forgalomba, ez 16,3 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit a Data House adatai szerint. Az első öt hónapban 25 452 új gépjárművet, a tavaly január– májusinál 14,1 százalékkal többet adtak el. Személygépkocsiból 18 913 kelt el az első öt hónapban, ami 9,5 százalékkal több a tavalyinál. Tekintélyes mértékben, 30,9 százalékkal nőtt a kishaszonjárművek eladása, január–májusban elérte a 3961-et.
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) elemzése szerint az emelkedés megfelel a várakozásoknak, de a folyamatban visszaesések lehetnek. Örvendetesnek nevezték, hogy megmozdult a piac, de a forgalomba helyezési darabszám még nem éri el a 2009-es szintet, amely az ágazat fennmaradását a jelenlegi formájában garantálni tudná. Az alacsony értékesített mennyiség a kereskedések és javítók számára további anyagi problémákat okozhat, amely az ágazat teljesítményének további csökkenését vonhatja maga után. Az egyesület szerint pozitív üzenetet hordoz a gazdaság egésze szempontjából, hogy folytatódik a nagyhaszonjármű-piac talpra állása, mert ez jelzi, hogy a szállítási ágazat fejlődése folyamatos. Örvendetesnek tartja az MGE azt is, hogy ezen a területen az idei esztendő az utóbbi évek legjobb teljesítményét mutatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.