Életmentő szoftver telefonokra

Hírösszefoglaló
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Okostelefonokra letölthető életmentő szoftvert fejlesztett ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – adta hírül a távirati iroda. Győri Lajos, a szervezet ügyvezető alelnöke tegnapi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek sok esetben azt sem tudják, hogyan kell mentőt hívni, gyakran fogalmuk sincs, mi a teendő baj esetén. Ebben nyújt segítséget a program, amelybe húszéves mentőszolgálatuk 35 ezer bevetésének tapasztalatait sűrítették bele.
Az alkalmazás elindításával a főmenüből közvetlenül lehet mentőt hívni, méghozzá úgy, hogy Európa egész területén egy gombnyomással az aktuális ország mentőszolgálatát tárcsázza a telefon. Emellett segít felkészülni azokra a kérdésekre, amelyek a mentőszolgálat diszpécsere tesz fel, például megmondja, hol vagyunk, hová szeretnénk mentőt hívni. Ezenkívül tartalmaz egy szakmai útmutatót, amely a leggyakrabban előforduló balesetek, rosszullétek esetén nyújt hasznos tanácsokat. Az ingyenes szoftvert tegnap óta lehet letölteni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapjáról az okostelefonokra. Az ügyvezető alelnök szerint jelenleg 200 ezer ilyen készüléket használnak az országban, de egy év múlva már egymillió lesz forgalomban.
A program teljes tananyaga a www.maltai.hu/elsosegely címen is olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.