Elfogták Politkovszkaja gyilkosát?

Hírösszefoglaló
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták Csecsenföldön Rusztam Mahmudovot, az Anna Politkovszkaja újságíró ellen elkövetett gyilkosság egyik vádlottját – jelentette be az Eho Moszkvi ellenzéki rádió tegnap, Mahmudov ügyvédjére hivatkozva. „Mahmudovot kedden reggel fogták el a szülei házában, Csecsenföldön” – mondta az ügyvéd és hozzátette, hogy a gyilkos lövés leadásával vádolt férfit hamarosan Moszkvába szállítják. Egyben reményét fejezte ki, hogy az őrizetbe vétel elősegíti védence ártatlanságának tisztázását.
A központi nyomozati bizottság nem kívánta kommentálni az ügyvéd közlését, de az Interfax hírügynökségnek az Észak-Kaukázusi Szövetségi Körzet rendvédelmi szerveinél nevük mellőzését kérő illetékesek megerősítették a Mahmudov elfogásáról szóló hírt.
Anna Politkovszkaja újságírónőt 2006. október 7-én lőtték le annak a moszkvai háznak a bejárata előtt, ahol lakott – emlékeztetett az MTI. Az orosz legfelső bíróság a több vádlott – köztük Mahmudov egyik fivére – jelenlétében tárgyalt Politkovszkaja-ügyben egyeseket felmentett, a többiek ügyét tavaly októberben újabb nyomozásra visszautalta az ügyészségnek. A Novaja Gazetánál, ahol Politkovszkaja dolgozott, azt mondták, hogy saját forrásaikból értesültek Mahmudov elfogásáról. Úgy vélték, amennyiben a hír igaz, ez siker a nyomozásban, de felvetették, hogyan juthatott vissza Mahmudov Oroszországba, noha jó ideig külföldön keresték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.