Elrontott hajrá, hatpontos hátrány

Munkatársunktól
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatpontos hátrányból várja az Európa-bajnoki pótselejtező döntőjének holnapi, soproni viszszavágóját a magyar női kosárlabda-válogatott, miután pünkösdvasárnap 59-53-ra kikapott Németországtól Oberhausenben.
Az első félidőben a magyar csapat többször is vezetett – például 16-11-re, 25-21-re – de nem sikerült állandósítania a jó formát, a gólgazdag periódusokat mindig gólszegények követték.
Ennek talán abban kereshetjük az okát, hogy Székely Norbert együttese korántsem volt olyan kiegyensúlyozott, mint az előző mérkőzéseken. A részleges vádliszakadásból lábadozó Honti Kata eleve nem tudta vállalni a játékot, helyettese, a bolgárok ellen remekelt Raksányi ezúttal pont nélkül maradt, Szécsi is csak kettőig jutott, Vajda az elején ellőtte a puskaporát (8 pont), s a két center, Krivacsevics (6) és Horti (11) is inkább csak közepesen játszott. Kész szerencse, hogy Vida a kispadról beállva beszórt két fontos triplát, s mint eddig mindig, Fegyverneky (16) ezúttal is remekelt.
A szünetben csupán egy ponttal (31-30) vezettek a németek, majd a 34. percben döntetlen (48-48) volt az állás. A hajrát alaposan elrontották a mieink. A németek már 11 ponttal is meglógtak, innen sikerült visszajönni mínusz hatra, ami összességében nem rossz kiindulási alap a holnapi visszavágóra. (Más sportág, más tét, de ne feledjük, így gondolkoztunk női kézilabdában is a szintén a németek elleni párharc első felvonása után.)
– Örülök, hogy csak Sopronban dől el a továbbjutás kérdése. Küzdelmes találkozó volt – Székely Norbert szövetségi kapitány röviden így summázta a találkozót. Reméljük, szerda este, az Eb-részvétel kiharcolását követően vidámabb és bőbeszédűbb lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.