Erdei négy év után újra kiütéssel győzött

Deák Zsigmond
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kár, hogy Balzsay Károly – önhibáján kívül, klubja válságának „hála” – lassan közelebb kerül a visszavonuláshoz, mint a nagyközépsúly egykor elfoglalt trónjához, hiszen tegnap hajnalban is kiderült, tökéletesen ért az ökölvíváshoz. Szakkommentátorként ugyanis megjósolta, hogy versenyzőtársa-barátja, Erdei Zsolt a hatodik menetben zárja le Atlantic City-beli küzdelmét Byron Mitchell ellen. Madár, mint azt sokszor leírtuk – legutóbb szombati számunkban –, az Amerika meghódítása felé vezető út második akadályához ért múlt hét végén, s ezt még magabiztosabban vette, mint a novemberi előzőt.
Pedig riválisa, Byron Mitchell világbajnok volt a félnehézsúly alatti kategóriában, nagyközépsúlyban, s hozzá hasonlóan 37 éves, de a ringben kiderült, az amerikai bunyós már leszállóágban lévő veterán, honfitársunk viszont csúcsra törő, tapasztalt klasszis. Maga a meccs megfelelő koreográfiával zajlott, tapogatózással is biztosan nyert menetek közben Erdei előbb szokásos balegyeneseit találta meg, majd ráhúzott egy jobbost is. Ránézésre régen volt ilyen kiváló fizikai állapotban, s a hatodik három percben két villámgyors kombinációt követően Mitchellt padlóra küldte, a második után Eddie Cotton mérkőzésvezető feleslegesnek ítélte a verés folytatását.
– Nagyon örülök a győzelmemnek és annak, hogy meglett a húszhetes felkészülés eredménye. Reméltem, hogy rámenősebben fogok bokszolni, mint máskor, és jobban elszabadítom a jobb kezemet is, ezért belementem az adok-kapokba is. Akkor nyugodtam meg igazán, amikor elkezdtem sikeresen bevinni a balegyeneseket. Arra álltam rá, hogy tíz menetet bokszolok, és ha adódik alkalom a kiütésre, az csak hab a tortán. Szerencsére jutott hab a tortára. Most nem is akarok a jövővel foglalkozni, nagy pofával kihívogatni nem az én stílusom, ezt intézik majd a promóterek és a menedzserek. Úgy érzem, még bőven több van bennem, és ezt ki is akarom hozni – értékelt a meccs után Madár.
Ehhez legfeljebb azt az örömteli tényt tehetjük hozzá, hogy legutóbb négy éve nyert kiütéssel.
(A gála főmérkőzésén Carl Froch szoros pontozással verte Glen Johnsont, s megőrizte a WBC nagyközépsúlyú vb-övét.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.