Erdőtűz pusztít Ibiza szigetén

Hírösszefoglaló
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétezer hektáron bozót- és erdőtüzek pusztítanak szerda óta a Spanyolországhoz tartozó népszerű turistaparadicsom, Ibiza északkeleti részén. A sziget történetének legsúlyosabb ilyen jellegű természeti csapása miatt tegnapig csaknem ezer embert kellett kitelepíteni. Részben helyieket, részben pedig a szállodák vendégeit – adta hírül az AFP. Mariano Ramon, a Hotel Paradise Beach munkatársa elmondta, az intézkedésre elővigyázatosságból volt szükség, a szálloda nem volt közvetlen veszélyben. Nem úgy, mint Sant Joan de Labritja, a tűz ugyanis a települést tegnapra már néhány száz méterre megközelítette, pánikot okozva az ott élők körében – tudta meg a távirati iroda.
A három nap alatt nagy területen elterjedt lángok megfékezése érdekében tegnap már nyolc tűzoltó repülőgépet és ugyanennyi helikoptert vetettek be a spanyol hatóságok. A földközi-tengeri Baleár-szigeteken – ennek része Ibiza is – pusztító bozót- és erdőtüzeket a rendőrség álláspontja szerint gyújtogatás okozta. Állítólag egy méhész a rovarjai elriasztásához használatos füstölővel gondatlanul bánt, ezért gyulladt meg a bozót. Az argentin származású, spanyol állampolgárságú, ötvenéves férfit őrizetbe vették a rendőrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.