Ezúttal Lisztet énekel Rost Andrea

Vakulya Eszter
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különleges állomásához érkezik a Művészetek Palotájának „Liszt! Minden tekintetben” sorozata: a Fesztivál Színházban Rost Andrea ad dalestet Liszt Ferenc még mindig nem eléggé ismert és megbecsült szólóénekhangra komponált műveiből Simon Izabellával és Várjon Dénessel. A zongoraművész házaspár a Liszt-dalok mellé Debussy két ritkán hallható négykezes művét választotta, A kis szvitet, valamint a Fehéren és feketén címűt, többek között azért is, mert Liszt egyértelműen komoly hatást gyakorolt a francia zeneszerzőre. A műsorban a dalok közül a Loreleyt, a Csengj halkan, dalom címűt, a Három cigányt, A thulei királyt, az Öröm és bánatot, a Mérgezettek a dalaim, illetve a Mignon dala című Liszt-kompozíciót hallhatjuk.

Térzene. Folytatódik a Zuglói Filharmónia nagy sikerű, tulajdonképpen akár kulturális missziós tevékenységként is felfogható kezdeményezése, a Térzene sorozat. Holnap délután ötkor a városligeti Királydombon szól majd a zene, hogy azokhoz is közel hozza az igényes muzsikát, akik maguktól nem mennek be egy hangversenyterembe. Az önkormányzat támogatásával megvalósuló ingyenes zuglói rendezvényen operettgálát hallhatunk a fiatalokból álló együttes előadásában, Záborszky Kálmán vezényletével. Többek között A denevér, a Csárdáskirálynő, a Mágnás Miska, illetve a Marica grófnő részleteit hallhatjuk Bódi Barbara, Geszthy Veronika, Dániel Gábor és Peller Károly énekes közreműködésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.