Fejtörést okozó szemfényvesztők

Makrai Sonja
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy zsonglőr és egy ütőhangszeres találkozása a világot jelentő deszkákon. Szemfényvesztők, akik a ritmus és a kezek játékában hisznek. Hangszerekkel varázsolnak, óriás tárgylényekkel kooperálnak. Roland Auzet és Jérome Thomas mutatványos párosa ma és holnap este nyolctól a Trafó Kortárs Művészetek Házában mutatja be tudományát. Robert Hébrard hangszerkészítővel összedolgozva különleges formájú hangszerekből és zajkeltő tárgyakból építik fel meglepő univerzumukat. A ma esti előadás után Molnár Szabolcs zenekritikus beszélget az alkotókkal.
A Ferenc téren holnap, holnapután este héttől egy átlátszó oldalú buboréksátorban játszik egyszemélyes cirkuszt a francia akrobata-zsonglőr, Boris Gibé, a Les Choses de Rien Társulat alapítója és művészeti vezetője. Komédiázik, tárgyakkal táncol, ismerkedik. A Bull című komédiája mesebeli világba kalauzolja a buborékon kívüli játszótéri bámészkodókat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.