Fiatalkorú bérgyilkosok

Hírösszefoglaló
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fiatal bérgyilkosok tíztagú csoportját vette őrizetbe a mexikói rendőrség helyi idő szerint szerdán este. Az elfogottak – köztük egy 16 éves lány – a kegyetlenségéről hírhedt Zetas kartellnek dolgoztak – jelentette a Reuters tudósítója. A tíz ifjú bűnöző közül hatot (16 és 19 év közöttiek) tűzpárbaj után fogtak el a rendőrök a Mexikó második városától, Guadalajarától északra lévő San Cristobal de la Barrancában. Az őrizetbe vett személyek többsége lány, és csak ketten nagykorúak, azaz 21 évnél idősebbek. Ők mindketten 35 évesek.
Az összecsapásban a Zetas további hat feltételezett tagja életét vesztette. Az akció végén a rendőrség nagy mennyiségben foglalt le gépkarabélyokat, gránátokat, rakétavetőket, egy, az amerikai hadsereg által is használt felfegyverzett Hummer terepjárót és két furgont.
A Reuters szerint legkevesebb 40 ezer (más források 37 ezret említenek) ember vesztette életét Mexikóban 2006 decembere óta, amikor a hivatalba lépő Felipe Calderón elnök háborút hirdetett a drogkartellek ellen. Az eltelt időben mind gyakrabban kerülnek iskolás gyerekek a szervezett bűnözői körökbe. Tavaly ősszel a hatóságok egy 12 éves bérgyilkost fogtak el, aki hónapokig tartotta rettegésben a mexikóiakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.