Fidesz: Provokál a szegedi igazgató

Munkatársunktól
2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Provokációnak tartja a szegedi Fidesz, hogy a közgyűlés múlt heti ülésén a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója olyan dokumentumot osztott szét a képviselők között, amelyben nyíltan gyalázzák a Szeged–csanádi Egyházmegye püspökét és több önkormányzati képviselőt. Kohári Nándor szerint példátlan, hogy a részben közpénzből működő önkormányzati cég hivatalos mappájában, a promóciós anyagai között a tulajdonosi jogokat gyakorló képviselők és a szabadtéri színpadának helyet biztosító egyházmegye püspökének lejáratására alkalmas, alpári kifejezések jelenhettek meg. Kohári jelezte, kezdeményezi, hogy a jogi, a kulturális és a városgazdálkodási bizottság vizsgálja ki az ügyet.
A közgyűlés pénteki ülésén a szegedi képviselők megtárgyalták százszázalékos önkormányzati tulajdonú cégek előző éves pénzügyi beszámolóját. A Szegedi Szabadtéri Játékok vezetője a beszámoló mellé csatolta a Délmagyarország című napilap internetes kiadásának cikkét, amelyből kiderül: a szegedi cégek közül a szabadtéri a legeredményesebb. A cikket kommentelő olvasók egyikének hozzászólása váltotta ki a szegedi Fidesz felháborodását. Bátyai Edina, a szabadtéri vezetője közölte: irodatechnikai hiba történt, a kommenteket – amelyeket Kohári sajtótájékoztatójáig nem is olvasott – nem akarták csatolni a dokumentációhoz. Közölte: a kommentektől el is zárkózik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.