Filmcsík

Tölgyesi Gábor
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bogyó és Babóca – 13 új mese
Magyar animációs film, 70 perc, 2011. Rendező: Antonin Krizsanics. Forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió.
Egy csigafiú és egy katicalány barátságának szépen megrajzolt történetei. Mesék az együttműködésre tanításról, a jószívűségről és egymás elfogadásról, a türelemről és a kitartásról, a világ szépségének meglátásáról és a természet szeretetéről. Házi feladat felnőtteknek.

KungFu Panda 2.
Amerikai animációs film, 90 perc, 2011. Rendező: Jennifer Yuh. Forgalmazó: UIP-Duna Film.
Humor, könnyedség, 3D és klasszikus animáció: a pohos panda és az őrjöngő ötös szembeszáll a rettenetes gonosztevővel. Kalandos utazás keresztül-kasul Kínán: folytassa, Po!

Mint hal a vízben
Chilei–francia filmdráma, 84 perc, 2010. Rendező: Matías Bize. Forgalmazó: Cinefil Co és a magyarhangya.
Andrés tíz év után visszatér fiatalkorának helyszínére, hogy feltehesse magának is a kérdést: lehet-e újrakezdeni? „Találkozás egy régi szerelemmel, nem tudni mért, de mindig megható.”

Úton
Boszniai–osztrák–német filmdráma, 100 perc, 2009. Rendező: Jasmila Zbanic. Forgalmazó: Anjou Lafayette.
Élet a háború után. A boldog házasságra árnyékot vet a gyermekáldás késése. A férj alkoholista, állástalan, végül munkát vállal egy fundamentalista muszlim közösségben, távol a feleségtől. Van élet Kusturica után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.