Földvári strandavató

A Balaton egyik legszebb szabad strandját nyitották meg tegnap Balatonföldváron. Miközben a déli part üdülőhelyén 350 millió forintért épül a 3,2 kilométer hosszú kerékpárút, az önkormányzatnak a 60 milliós strandfelújításra is futotta.

2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Földvár fejlesztéséért rendkívüli erőfeszítéssel tevékenykedő Széchenyi család munkáját folytatják a minőségi turizmus feltételeinek megteremtésével – mondta Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere az üdülőhely felújított Keleti strandja megszépült bejáratánál várakozók előtt. A 3,2 hektáros part menti terület minőségi fürdőhellyé fejlesztésével a település több évtizedes álma valósult meg – fűzte hozzá.
Lebontották és újjáépítették a strand épületeinek jelentős részét, akadálymentes vizesblokkot alakítottak ki, megújult a zöld terület, új térberendezési tárgyakat, padokat, pergolákat, szabadtéri játékokat kapott a terület, színes térburkolat került a sétálóutakra és a majdani köztéri szobrok helyére, a „csillagtetős fürdő” bejárata előtt pedig kerékpártárolóban hagyhatják járművüket a biciklivel érkezők.
Sikeresen pályázott turisztikai beruházásokra, valamint lendületes munkába fogott Balatonföldvár önkormányzata, ennek tulajdonítható, hogy a déli parton futó kerékpárútra 350, a Keleti strand átalakítására pedig 61 millió forintot költhettek. Igaz, a strandfejlesztés felét az önkormányzatnak kell állnia, míg a 350 milliós kerékpárút-építésre „csak” 80 milliót kellett fordítaniuk.
A Balatonföldváron folyó turisztikai fejlesztések mellett Szántódon is épül a kerékpárút, Siófok négyszázmillió forintot fordított a nagy strandjának csinosítására, Balatonfenyves önkormányzata pedig – Lelle példáját követve – megbontatja a partvédőművet, és több tíz millió forintot költ a kisgyerekes családok strandjának homokfövenyessé alakítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.