Gera és Vadócz nem selejtez

Munkatársunktól
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben futballválogatottunk pénteken este 1-0-ra verte Luxemburgot, további felkészülési mérkőzések, illetve Eb-selejtezők zajlottak a hét végén. A „magyaros” E csoportban a svédek Ibrahimovic nélkül is simán nyertek Moldovában, a finnek pedig nehezen San Marinóban. Utóbbi intő jel a holnapi ottani derbi előtt, az pedig rossz hír, hogy Gera és Vadócz sérülés miatt nem vállalhatja a fellépést.
Ami a többi tétmeccset illeti, a németek megőrizték hibátlan mérlegüket Bécsben, az oroszoknál Pavljucsenko triplázott, az íreknél Keane, a svájciaknál Barnetta duplázott. Utóbbi az angol kapuba talált be védelmi és kapushibák következtében, de végül Terryék döntetlenre mentették a találkozót. Ha Montenegró legyőzte volna Bulgáriát, vezetné a csoportot… A barátságos találkozók közül a brazil–holland derbi nem hozott gólt (a hazaiakét nem adták meg), a világ- és Európa-bajnok spanyolok simán alázták az amerikaiakat. Argentína hétközi 4-1-es veresége Nigériától fogadási csalás gyanúját vetette fel. Már mindenhol…
Eb-selejtezők. A csoport: Ausztria–Németország 1-2, Belgium–Törökország 1-1, Kazahsztán–Azerbajdzsán 2-1; B cs.: Macedónia–Írország 0-2, Szlovákia–Andorra 1-0, Oroszország– Örményország 3-1; C cs.: Olaszország–Észtország 3-0, Feröer-szigetek–Szlovénia 0-2; D cs.: Fehéroroszország–Franciaország 1-1, Románia–Bosznia-Hercegovina 3-0; E cs.: Moldova–Svédország 1-4, San Marino–Finnország 0-1; F cs.: Görögország– Málta 3-1, Lettország-Izrael 1-2, Horvátország–Grúzia 2-1; G cs.: Anglia–Svájc 2-2, Montenegró– Bulgária 1-1; H cs.: Portugália– Norvégia 1-0, Izland– Dánia 0-2; I cs.: Liechtenstein–Litvánia 2-0. Felkészülés: Brazília–Hollandia 0-0, USA–Spanyolország 0-4, Lengyelország–Argentína 2-1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.