Gibraltári robbanás

2011. 06. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotó: AFP/MARCOS MORENO„ src=”/static/data/cikk/18/79/22/cikk_187922/16-1_110601205210.jpg„ alt=”Fotó: AFP/MARCOS MORENO„ width=”350„ height=”263„ />Tizenöt ember sérülését okozta kedden egy felrobbanó üzemanyagtartály a brit fennhatóságú Gibraltár kikötőjében – adta hírül az AFP. A detonáció a világ egyik legnagyobb luxus-óceánjárója, az Independence of the Seas közelében történt, fedélzetén tizenkét utas könnyebben megsérült, őket a hajón látták el. Megsebesült két spanyol munkás és egy mentésben részt vevő rendőr is. A detonációt feltehetőleg hegesztéskor keletkező szikra okozta, a rendőrség azonban még vizsgálódik – nyilatkozta Peter Caruana kormányzó. A sűrű füst és a további robbanásveszély miatt egy időre felfüggesztették a szoros fölött közlekedő repülőjáratokat, és bezárták a kikötői irodákat. (G. J. J.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.