Gömbös Szeged díszpolgára maradt

Munkatársunktól
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnapi ülésén nem vette napirendre a szegedi közgyűlés azt a határozati javaslatot, amely szerint Gömbös Gyulát megfosztották volna a város díszpolgári címétől. Mint arról lapunkban korábban már beszámoltunk, a múlt hónapban a várost vezető testület a KDNP-s képviselő, Haág Zalán kezdeményezésére a díszpolgárok közül törölte Rákosi Mátyást, illetve négy, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc bukását követő elnyomásban aktívan részt vevő osztrák katonát és politikust.
A szocialisták akkor módosító indítvánnyal akarták töröltetni Gömbös Gyula egykori miniszterelnököt Szeged díszpolgárai közül, ám a javaslatot a közgyűlés leszavazta. Az MSZP a tegnapi testületi ülésre önálló javaslatként újra beterjesztette a díszpolgári cím elvételét Gömbös Gyulától, ám a fideszes többségű testület nem vette napirendre a javaslatot, így arról vitázni és szavazni sem tudtak a képviselők.
A tegnapi ülésen kiderült az is, a Botka László (MSZP) vezette szegedi közgyűlés felterjesztést küld a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, amelyben azt kérik, hogy az M43-as Szegedet elkerülő szakasza legyen ingyenes, ugyanúgy, ahogyan más autópályák városokat elkerülő szakasza is az. Ezt a javaslatot egyhangúlag elfogadta a közgyűlés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.