Gyermeknapi riogatás

Gyöngyöspatán ismét megjelentek a motorosok és a kopasz nácik – terjedt futótűzként tegnap a hír az interneten. A valóság ezzel szemben az, hogy az önkormányzat által szervezett gyermeknapi program során a sportpályán ülhettek fel a legkisebbek úgynevezett chopper motorokra, és utazhattak néhány kört.

Velkei Tamás
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diszkrimináció? A kormányzati intézkedésekkel a kabinet faji alapon diszkriminál – mondta Volner János, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettese. Utalt a kormány és az Országos Roma Önkormányzat között a közelmúltban kötött megállapodásra, amely célul tűzi ki, hogy 2015-ig legalább százezer munkanélküli roma kapjon munkát. (MTI)


Gyöngyöspatát ellepték a nácik, újra… most találkoztam vagy 50-60 tarkopasz, fekete ruhás, 100 kilós nácival – jelent meg a hír a Százezren Gyöngyöspatáért elnevezésű Facebook-csoport üzenőfalán. A szerző hozzátette: a falu elején találkozott kétszáz motorossal is, akik zászlókkal és egyebekkel voltak felszerelkezve. Állítása szerint a rendőrök figyelmeztették a helyi cigányokat, hogy maradjanak házukban, ne menjenek ki az utcára.
„Gyöngyöspatán újból próbálkoznak a nácik!” – írta egy másik hozzászóló, akit állítása szerint ugyancsak megkerestek a rendőrök, és vele azt közölték: ne féljenek, ha alakokat látnak a Kecskekőn (a falu melletti dombon), ők csak természetvédők, akik túráznak. – Most féljünk vagy ne féljünk, ez itt a kérdés – fogalmazott. Az Origo.hu nem hivatalos forrásból úgy értesült, egy dunántúli természetbarát-egyesület szervezett túrát Gyöngyöspata külterületére.
A nácik grasszálásáról szóló bejegyzéseket több médium is átvette, ám a hír kacsának bizonyult, illetve részigazságokon alapult. Matalik Ferencné alpolgármester szerint ugyanis az önkormányzat rendezte gyermeknap egyik betétprogramjaként motoroztatták meg a legkisebbeket pár chopperrel a sportpályán, amely a cigánysorhoz képest a falu ellentétes oldalán fekszik. – Nem bocsátkozom találgatásokba, de úgy tűnik, valakiknek érdekükben áll, hogy a falu a címlapon szerepeljen, de abbahagyhatnák már, és kereshetnének végre más célpontot – fakadt ki az alpolgármester. A Jobbik megteszi a rémhíreket terjesztő médiumokkal szemben a megfelelő lépéseket. Ezt a megüresedett polgármesteri címért induló jobbikos Juhász Oszkár kampányát irányító Pichler Gábor György mondta. Ő is badarságnak minősítette az interneten kerengő híreket. (A polgármesteri székért egyébként indul Matalik Ferencné alpolgármester is.)
Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője szintén fals információnak titulálta a motorosok tömeges felvonulását, és cáfolta, hogy a roma lakosságot arra szólították volna fel, maradjanak otthonukban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.