Határon túli teátrumok mustrája

Makrai Sonja
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisvárdán mától jövő hét szombatig tart a Magyar színházak fesztiválja. A huszonhárom éves múltra visszatekintő mustrán minden évben a határon túl működő magyar nyelvű kőszínházak mutatkozhatnak be. Az idei fesztivál előadásait Ungvári Zrinyi Ildikó, Hizsnyan Géza és Vicsek Károly válogatta össze az aktuális évad legjobb előadásaiból. Többek között látható lesz a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A velencei kalmár című produkciója, a Vajdasági Tanyaszínház A falu rossza című előadása. A sepsiszentgyörgyi M Stúdió A behajtó című darabot, a Komáromi Jókai Színház A cseresznyéskertet, a kézdivásárhelyi Városi Színház pedig a Sóska, sült krumpli, avagy a meccs című darabot viszi el a fesztiválra.

Már tart a KOZSZT. Vasárnapig tart a Kecskeméti Zenés Színházak Országos Találkozója is, ahol ma este a debreceni Csokonai Színház Világvége szerelem című zenés kortárs keserédesét mutatják be Vidnyánszky Attila rendezésében, holnap a Budapesti Operettszínház vendégszerepel a Tavaszébredés című musicallel, vasárnap pedig a Madách Színházban évtizedek óta futó Macskák című Andrew Lloyd Webber-darabot játsszák el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.