Hírszerkesztés ATV módra

Olvasónktól
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországban a május 22-i helyhatósági és részleges tartományi választásokon a szocialisták súlyos vereséget szenvedtek. A Néppárt a szavazatok 37 százalékát szerezte meg, az országosan kormányzó szocialisták pedig kilenc százalékponttal kevesebbet, ami legrosszabb helyi választási eredményük a Franco-rendszer bukása óta. Megnéztem a tve (spanyol tévé) egyórás híradóját. Képek az örömmámorban úszó győztes politikusokról, a lelkes szavazókról. Jó idő telik el, mire a vesztes szocialista José Luis Rodríguez Zapatero miniszterelnök is megjelenik a képernyőn. Aznap ugyancsak megnéztem a magyar ATV híradóját. Ennél a hírnél a képernyőn Zapatero jelent meg – mintha ő győzött volna. Ha nagyon odafigyeltünk a szövegre, megtudhattuk, hogy ő a vesztes. Azt ajánlom, mindenki több csatorna híradóját nézze.
Horváth Tibor (e-mail)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.