Következő mérkőzések
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Hunvald-ügy: döntés szerdán

Swendt Pál
2011. 06. 18. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő szerdán nyilvános ülésen dönthet a Fővárosi Ítélőtábla arról a határozatról, amelyben a Fővárosi Bíróság (FB) elévülésre hivatkozva megszüntette az eljárást a Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester nevével fémjelzett büntetőper tizenhárom vádlottja esetében – értesült lapunk ügyvédi forrásokból. A neve elhallgatását kérő védő elmondta, kedden vette át az idézést, amelyben a táblabíróság a június 15-i tárgyalásról értesítette ügyfelét, és a többi érintett is ezekben napokban kapja meg az erről szóló ajánlott küldeményt.
A Hunvald-ügyben első fokon eljáró FB az elévülésre hivatkozva már a tárgyalás előkészítése során számos közokirat-hamisítással kapcsolatos vádpontban az ötödrendűtől a tizenheted rendű vádlottig tizenhármuk esetében megszüntette az eljárást. A határozat ellen a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezést jelentett be, amelyet a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség lényegében azonos tartalommal továbbított a táblabíróságnak. A fellebbezés arra alapul, hogy az öt évvel ezelőtt indult büntetőeljárást folytató Nemzeti Nyomozó Iroda már a feljelentéskiegészítésben beszerzett olyan cégiratokat és más dokumentumokat, amelyek bizonyítják a vagyon elleni bűncselekmény elkövetését, ezért a nyomozás elrendelése s az azt követő és megelőző eljárási cselekmények többszörösen félbeszakították az elévülést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.