Ibra nélkül a svédek

Munkatársunktól
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma és holnap összesen húsz mérkőzést rendeznek a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatában, és a magyar érdekeltségű E csoportban is sor kerül két találkozóra: ma egyaránt 20.30-as kezdéssel Moldova Svédországot, San Marino pedig Finnországot fogadja. Számunkra természetesen a kisinyovi találkozó a fontosabb, nem bánnánk, ha a vendégek – akikkel harcban állunk a második helyért – kikapnának, és Erik Hamrén együttese kétségkívül nehéz meccs elé néz. A Zimbru-stadionban (a hasonló nevű csapat pályája) a hollandok is csak
1-0-ra győztek, a finnek pedig
2-0-s vereséggel távoztak, és a svédek március végén Solnában is csak 2-1-re tudták legyűrni a moldávokat. Igaz ugyan, hogy Ibrahimovic kihagyott egy 11-est, Szuvorov pedig a 92. percben szépített, de a háromkoronások megnyugtató második találata is a 82. percben született. A mostani helyzetüket javítja, hogy Mellberg eltiltás, Majstorovic és Safari sérülés után visszatér a védelembe, nagy veszteség viszont, hogy a vitathatatlanul legnagyobb sztár, Ibrahimovic sérülés miatt kidőlt a csapatból. (A jövő keddi, svéd– finn meccsre felépülhet.) A házigazdánál hasonló okból hiányzik majd a kapitány Epureanu, ugyanakkor négy év szünet után újra ott lehet a válogatottban Ivanov, a Lokomotiv Moszkva középpályása.
Az E csoport állása: 1. Hollandia 18 pont/6 mérkőzés, 2. Svédország 9/4 (11-5), 3. Magyarország 9/6 (15-13), 4. Moldova 6/5, 5. Finnország 3/4, 6. San Marino 0/5.
További program, Eb-selejtezők, péntek, A csoport: Kazahsztán–Azerbajdzsán, Ausztria–Németország, Belgium–Törökország; C cs.: Feröer-szigetek–Szlovénia, Olaszország–Észtország; D cs.: Románia–Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország–Franciaország; F cs: Horvátország–Grúzia; I csoport: Liechtenstein–Litvánia; szombat: B cs.: Oroszország–Örményország, Szlovákia–Andorra, Macedónia–Írország; F cs.: Lettország–Izrael, Görögország–Málta; G cs.: Anglia–Svájc, Montenegró–Bulgária; H cs.: Izland– Dánia, Portugália–Norvégia.

Kiütött argentinok. Szerdán este Nigériában, Abujában játszott barátságos mérkőzésen a házigazdák 4-1-re legyőzték Argentinát. A dél-amerikaiak a 99. percben (!) szépítettek 11-esből. A hírhez hozzátartozik, hogy a Sergio Batista szövetségi kapitány az egy hónap múlva kezdődő Copa Americára megadott bő keretéből csak Zabaletát és Garayt küldte pályára. A hét végén több barátságos meccs is lesz – vasárnap Argentina Varsóban lép pályára a lengyelek ellen –, s a legrangosabbat holnap játszszák: Brazília Goianiában Hollandiát látja vendégül, azaz a világranglista harmadik helyezettje a másodikat. A két válogatott eddigi tíz egymás elleni meccséből mindkét fél hármat nyert meg a négy döntetlen mellett – az összecsapásokon egyaránt tizenöt gól szereztek –, de az utolsó szó eddig a hollandoké, akik tavaly a dél-afrikai vb-n 0-1-ról fordítva 2-1-re felülkerekedtek a negyeddöntőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.