Ingatlanpanama Csornán?

Hírösszefoglaló
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen kezdett nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, az ügyben Gyopáros Alpár (Fidesz) országgyűlési képviselő tett feljelentést. Eszerint az önkormányzat 2005 januárjában bruttó 116,5 millió forintért adott el egy 1,85 hektáros beépítetlen telket egy mosonmagyaróvári ingatlancégnek, amely alig két hónappal később bruttó 287,5 millióért adta tovább a Tesco áruházakat működtető társaságnak.
A képviselő a beadványban megjegyzi: tudomása szerint a két üzletkötés között eltelt időszakban nem változtak olyan mértékben az ingatlanpiac jellemzői és a gazdasági környezet, illetve nem végeztek olyan értéknövelő beruházást, ami indokolná, hogy az ingatlan értéke ilyen rövid idő alatt 171 millió forinttal növekedjen. Leszögezte: számára az látszik valószínűnek, hogy bizonyos személyek a keletkezett megtakarításból a közvagyon rovására jogellenesen anyagi hasznot húztak.
Ugyancsak egy csornai ügyben indult nyomozás hivatali visszaélés miatt egy korábban szocialista, ma független csornai önkormányzati képviselő ügyében. A képviselő ellen Papp József, az MSZP rábaközi szervezetének elnöke tett feljelentést még április elején, hivatkozva a párt egyik taggyűlésén elhangzottakra. Ezen Balogh Csaba önkormányzati képviselő úgy nyilatkozott, hogy a párt állítólagos kampánytartozása miatt nem fizette ki neki járandóságát egy helyi vállalkozó, ezért a két fél abban állapodott meg, hogy a képviselő két ügyben is a vállalkozó „érdeke szerint fog szavazni”. Viszonzásul a vállalkozó kifizeti a már elvégzett munkájának ellenértékét.
Papp József hangsúlyozta: az MSZP elhatárolódik volt képviselőjének eljárásától, és felszólította, mondjon le mandátumáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.