Internetes pálinkafőzde

Grimm Balázs
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyílt Magyarország első internetes pálinkafőzdéje, a napokban átadott Békési Pálinka Centrum egyedülálló szolgáltatása. Ami a centrumot illeti, ez Magyarország legnagyobb pálinkaszentélye, amit a Békés belvárosában álló egykori zsinagóga műemléki védelem alatt álló épületében hoztak létre, hozzávetőleg 120 millió forintos költségvetéssel. Az összeg közel felét az Európai Unió és a Magyar Köztársaság, a nagyobbik részét pedig a Békési Pálinka Zrt. állta. A négyszintes, 857 négyzetméter alapterületű épület múzeumként is működik, de konferenciáknak, versenyeknek, képzéseknek is helyet ad. Található benne egy 60 férőhelyes kóstolóterem, 120 literes látvány pálinkafőző berendezés, valamint egy helyi termékek boltja is.
Az internetes pálinkafőzés lényege, hogy a szolgáltatást a fotelben ülve is meg lehet rendelni a www.palinkacentrum.eu oldalon. Hamarosan webkamerák is hadrendbe állnak, ezekkel a megrendelő figyelemmel kísérheti a folyamatot. Ő választja ki a cefrét, ami az üstbe kerül, aztán egy helyi kezelő segítségével elkészítteti a pálinkát. A kész nedűt kérésre érlelik, ágyazzák, palackozzák, címkézik, trezorban őrzik meg, vagy kiszállítják a megrendelőnek a békésiek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.