Iskolásokat kárpótol a vasúttársaság

Győr Ágnes
2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetőleg a vagonok cseréje miatt fordulhatott elő, hogy egy általános iskolás csoportnak az intercityn tíz olyan helyre adtak el jegyet, amely a valóságban nem létezett – tudtuk meg a MÁV Zrt.-től. Lapunk azután fordult a vasúttársasághoz, hogy szerkesztőségünket felkereste a Hajdú-Bihar megyei általános iskola egyik tanárnője. A Püspökladány–Budapest szakaszra váltottak oda-vissza jegyet és helyjegyet ötven főnek, és majdnem százezer forintot fizettek a diákok a pénztárban. Amikor felszálltak a jegyükön szereplő kocsiba Püspökladány állomáson, kiderült, hogy tíz embernek a csoportból nem létező ülésekre szól a jegye. Visszafelé ugyanaz volt a helyzet.
Az érintett vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgáló elismerte, hogy valóban nem voltak megfelelően feltüntetve a püspökladányi pénztáros által lekért helyek a csoportos jegyen. Az 50 tagú csoportból ezért 10 embert más kocsiban kellett elhelyezni – válaszolta lapunknak a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság munkatársa. Levélben a társaság arról tájékoztatta lapunkat, hogy feltehetőleg műszaki hiba miatt történt kocsikisorozás, és a lecserélt szerelvényt nem tudták az eredeti kocsitípussal pótolni. Így fordulhatott elő, hogy kevesebb ülőhely állt a csoport rendelkezésére az adott kocsiban. Hangsúlyozták, hogy ilyen esetben mindig törekszenek a lehetőségek szerint más kocsikban elhelyezni az utasokat. A tanárnő lapunknak megerősítette, hogy a jegykezelő segítőkész volt, és megpróbálta a hoppon maradt diákokat más kocsikban leültetni a kétórás útra. Ezzel a lehetőséggel azonban nem éltek, mert nem akarták szem elől téveszteni egymást. A MÁV-Start Zrt. sajnálja a kellemetlenségeket és kompenzációként a tíz fő pótjegyének árát, valamint méltányosságból további ötezer forint értékű utazási utalványt ajánl fel a csoportnak – olvasható a közleményükben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.