Ismét eladó az Opel

Hírösszefoglaló
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kínai autógyár vagy a húszmilliárd euró szabad tőkével rendelkező Volkswagen vásárolná meg az ismét eladósorba került Opel-autógyárat – adta hírül szinte egyszerre a német Auto Bild és a Spiegel Online. A lap, illetve a hírportál úgy tudja, az európai leányvállalat eladása 2009 után azért vetődött fel ismét, mert az amerikai anyacég vezetőinek elegük lett abból, hogy az Opel, illetve márkatestvére, a brit Vauxhall folyamatosan veszteséges. Ezt a meggyőződésüket csak erősíti, hogy nincs többé szükségük az Opel motorgyártási technológiájára, mert üzemanyag-takarékos motorokat már Dél-Koreától is vásárolhatnak.
A Volkswagen vezetése az értesülés kommentálásától elzárkózott, az Opel vezérigazgatója, Karl-Friedrich Stracke viszont az autógyár alkalmazottainak küldött e-mail üzenetében alaptalannak nevezte a médiahíreket. A dpa német hírügynökséghez eljuttatott levélben még karakteresebben fogalmazott: „Határozottan állítom, hogy az értesülés merő spekuláció.” Az Opel üzemi tanácsa szintén légből kapottnak nevezte az állítást, és egyúttal felszólította az autógyár anyavállalata, a General Motors (GM) vezetését, hogy nyilatkozzon az ügyben. Az üzemi tanács elnöke, Rainer Einenkel már csak azért is butaságnak nevezte a felvetést, mert „a GM-nek az Opel nélkül esélye sem lenne Európában”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.