Ismét rengett a föld Új-Zélandon

Hírösszefoglaló
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb tízen megsérültek, körülbelül ötvenezer ember maradt áram nélkül Új-Zéland második legnagyobb városában, Christchurchben és környékén, miután a térséget tegnap egymás után több földrengés is megrázta – jelentette a Reuters tudósítója. Ezek közül több kisebb erősségű volt, öt azonban elérte, illetve meghaladta a Richter-skálán mért 4,3-es fokozatot. A legintenzívebb lökés 6-os erősségű volt, amely miatt összedőlt egy üres épület. Átmenetileg lezárták a város repülőterét és kiürítették a bevásárlóközpontokat. A 350 ezer lakosú várost február 22-én egy 6,3-es erősségű földmozgás rázta meg. A természeti csapás akkor 181 emberéletet követelt.
Ausztráliában is törölni kellett több légi járatot a chilei Puyehue tűzhányóból előtörő hamufelhő miatt. A Sydneyből, Melbourne-ből és Tasmániából induló gépek éppen Új-Zélandra repültek volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.