„Izolálni fogjuk Magyarországot”

2011. 06. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rögtön azután, hogy véget ér Magyarország európai uniós soros elnöksége, politikailag elszigeteljük. Teljes mértékben. Mostanában látták bárhol is Orbánt az elnöklő állam főnökeként az EU nevében nyilatkozni? Sehol. Amint véget ér az elnökség, Magyarország elszigetelődik – ezekkel a szavakkal becsmérelte Magyarországot és Orbán Viktor miniszterelnököt Borut Pahor szlovén szociáldemokrata kormányfő május 28-án a kormányhoz hű szlovén sajtó munkatársaival folytatott informális beszélgetésen. A beszélgetésről hangfelvétel készült, valakik kiszivárogtatták, annak tartalmát az ellenzéki Szlovén Demokrata Párt (SDS) ismertette a napokban.
Janez Jansa, az SDS vezetője még januárban, a magyar médiatörvényt ért támadások közepette figyelmeztette Orbán Viktort, hogy Borut Pahor – aki a rendszerváltás előtt kommunista párttag volt – és pártja, illetve a túlsúlyban lévő szlovén baloldali média hasonló módon támadta otthon és külföldön egyaránt a korábbi szlovén EU-elnökséget. Akkor Janez Jansa pártja volt hatalmon. A már említett májusi sajtóbeszélgetésen Pahor azzal is büszkélkedett, hogy nagyon jó viszonyban van Angela Merkel német kancellárral.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.