Ott lesznek a Millenárison a legnevesebb séfek és itt hirdetik ki első alkalommal Kelet-Közép-Európa tíz legjobb éttermének névsorát. Közülük kerül majd ki az év végén a régió legjobb étterme, amelyet CeeFood- (Central and Eastern Europe Food) díjjal ismernek el. A szervezők a díjazott éttermek képviselői mellett neves külföldi gasztronómiai szakembereket is várnak Budára.
A konyhatechnikai kiállításon a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a hobbiszakácsok tábora, akik a főzőbemutatóktól és kóstolóktól is inspirálódhatnak. A tavalyihoz hasonlóan megrendezik a blogkóstolót, ahol Magyarország legismertebb és legnépszerűbb gaszrobloggerei főznek majd a közönségnek.
A korszerű konyhai trükkök, a nemzetközi trendek és a válogatott ínyencségek mellett a kulináris hagyományőrzés jegyében is nívós rendezvény zajlik a hét végén. Szarvason holnap rendezik a halászléfőző versenyt, amelyen a tradíciók ápolásán túl az egészséges halfogyasztást népszerűsítik.
A szervezők meghívták a Körös partjára az ország régi híres, „vizes” tájegységeinek képviselőit, így a Duna felső, szigetközi szakaszának, a Rába mentének, a Balaton és környékén, a felső és középső Tisza-vidék, az al-dunai és alsó-tiszai régió, valamint a Körösök völgyének halfőző mestereit, hogy összemérjék a tudásukat, kicseréljék egymással a tapasztalataikat.
Nem véletlenül rendezik a szarvasiak éppen a trianoni döntés emléknapján a Kárpát-medencei halászléfőző magyar bajnokságot: az alföldi település az 1920 előtti Magyarország pontosan kimért földrajzi középpontjában fekszik.
Mi történt, miután Magyar Péter ellopta egy szemtanú mobiltelefonját?