Íztrendek és konyhai tradíciók

GASZTRO<br /><br />Ma kezdődik és vasárnapig tart a régió legnagyobb gasztrokulturális találkozója, a Dining Guide Food Show és Budai Gourmet fesztivál a Millenárison, ahol a hírek szerint Gérard Depardieu is tiszteletét teszi, hogy a szakmai napon a magyar bor- és gasztrokultúrát tanulmányozza. Komoly konkurenciát jelent ez a holnapi szarvasi halászléfőző verseny szervezőinek. A Körös partján a régió halászlémesterei tartanak találkozót.

R. Kiss Kornélia
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ott lesznek a Millenárison a legnevesebb séfek és itt hirdetik ki első alkalommal Kelet-Közép-Európa tíz legjobb éttermének névsorát. Közülük kerül majd ki az év végén a régió legjobb étterme, amelyet CeeFood- (Central and Eastern Europe Food) díjjal ismernek el. A szervezők a díjazott éttermek képviselői mellett neves külföldi gasztronómiai szakembereket is várnak Budára.
A konyhatechnikai kiállításon a legkorszerűbb berendezésekkel és eszközökkel ismerkedhet meg a szakma és a hobbiszakácsok tábora, akik a főzőbemutatóktól és kóstolóktól is inspirálódhatnak. A tavalyihoz hasonlóan megrendezik a blogkóstolót, ahol Magyarország legismertebb és legnépszerűbb gaszrobloggerei főznek majd a közönségnek.
A korszerű konyhai trükkök, a nemzetközi trendek és a válogatott ínyencségek mellett a kulináris hagyományőrzés jegyében is nívós rendezvény zajlik a hét végén. Szarvason holnap rendezik a halászléfőző versenyt, amelyen a tradíciók ápolásán túl az egészséges halfogyasztást népszerűsítik.
A szervezők meghívták a Körös partjára az ország régi híres, „vizes” tájegységeinek képviselőit, így a Duna felső, szigetközi szakaszának, a Rába mentének, a Balaton és környékén, a felső és középső Tisza-vidék, az al-dunai és alsó-tiszai régió, valamint a Körösök völgyének halfőző mestereit, hogy összemérjék a tudásukat, kicseréljék egymással a tapasztalataikat.
Nem véletlenül rendezik a szarvasiak éppen a trianoni döntés emléknapján a Kárpát-medencei halászléfőző magyar bajnokságot: az alföldi település az 1920 előtti Magyarország pontosan kimért földrajzi középpontjában fekszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.