Jelentés készül a gyöngyöspatai utaztatásról

Munkatársunktól
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eseti bizottság létrehozásáról döntött tegnap a parlament, amely az egyenruhás bűnözést és a gyöngyöspatai eseményeket tárja fel. Egyebek között arra keresnek választ, hogy milyen körülmények álltak a gyöngyöspatai cigányok húsvéti utaztatása mögött. Utánanéznek a magukat rendfenntartóknak beállító személyeknek, csoportoknak, s annak, ki és miért állította valótlanul azt a Vöröskereszt által hosszú ideje szervezett akcióról, hogy a gyöngyöspatai romák helyszínről történő evakuálása zajlik. Vizsgálják azt is, milyen szerepet játszott az eseményekben Richard Field amerikai üzletember.
A bizottság kíváncsi arra is, kinek állt érdekében, hogy a nemzetközi sajtó Magyarországról a valóságban nem létező polgárháborús helyzetet mutasson be. A testület jelentést készít, ezt a megbízatásának kezdetétől számított 150 napon belül le kell tennie a Ház asztalára. A tizenkét tagú bizottság elnökének személyére a Fidesz, alelnökére az MSZP tesz javaslatot. A munkában csak az a képviselő vehet részt, aki rendelkezik érvényes C típusú nemzetbiztonsági átvilágítással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.