Jogalkotási nagyüzem lesz a Házban

Munkatársunktól
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a héten tizenhét előterjesztést nyújt be az országgyűlésnek a kormány. A képviselők akár már július 1-jén szavazhatnak a devizahitelesek megsegítését lehetővé tévő törvénymódosításról. A központi költségvetést is módosítani kell; ezt a Mol-üzlet teszi szükségessé. Az alaptörvényhez kapcsolódó több sarkalatos jogszabály tervezete is a Ház elé kerül. A képviselők így még a nyári szünet előtt kézbe vehetik az országgyűlési biztosok jogállásáról rendelkező előterjesztést és az új adatvédelmi törvényjavaslatot, továbbá a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról, a népszavazásról és a népi kezdeményezésről, valamint a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló javaslatokat.
A kabinet még e héten benyújtja a lakóingatlanok kényszerértékesítésével összefüggő, a rendőrségről, a szabálysértésekről, a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről, valamint a személy- és vagyonvédelmi, továbbá a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló módosítási javaslatokat. Ezekről, valamint a sporthuliganizmus elleni fellépésről, a közfoglalkoztatás módosításáról rendelkező előterjesztésekről, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról, valamint a közbeszerzésekről szóló szabályok megváltoztatásáról is még júliusban szavazna a parlament.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.